Ny teknologi gjør småbedrifter sårbare

For småbedrifter representerer ny teknologi, (og særlig smart-teknologien), en oase av nye muligheter, både i forhold til effektivitet og innovasjon. Men det åpner også opp for mange nye trusler – flere enn du kanskje har tenkt over. Her er noen gode råd.

images1-573x286

Sikkkerhetssselskapet Symantec fremhever i sin “2014 Small Business Trends Report,”   tre forhold som de mener vil ha en direkte innvirkning på småbedrifter og måten de driver virksomheten på.

Det første er forbrukernes økende bevissthet omkring personvern. Det andre er den hurtige veksten i antall mobile enheter med smart-teknologi som er i ferd med å knyttes sammen i et gigantisk “Internet of Things” (Tingenes internett), og til slutt fremveksten av sosiale medier og nettverk som i stadig større grad tiltrekker seg svindlere og kriminelle.

En ny virkelighet

images2“Fra skremmende overskrifter til en sårt tiltrengt wake-up call,” er overskriften i Symantec’s  2014 Small Business Trend Report, uten å henvise til hverken Edward Snowden eller andre, men konkluderer med at 2014 trolig vil bli året da forbrukerne for alvor begynner å bli opptatt av personvernet.

Ekspertene hos Symantec skriver at mange småbedrifter risikerer å våkne opp til en helt ny virkelighet.

“I 2014 forventer vi å se personvern fremstår som en viktig funksjon i nye og eksisterende produkter. Men det vil uunngåelig utløse en debatt om hvorvidt disse funksjonene faktisk gir reelle og fornuftig beskyttelse.”

 

Sårbarhetens internett

Sikkerhetsselskapene har allerede dokumentert angrep mot smarte TV-apparater, husholdningsmaskiner, medisinsk utstyr , babymonitorer og overvåkingskameraer, påpeker Symantec, og understreker:

“Mange av selskapene som bygger gadgets eller andre applikasjoner som som kobler seg til internettet ikke engang selv klar over at disse kan representere et sikkerhetproblem og har derfor ikke systemer for å fange opp problemer hos sluttbrukerne, eller rutiner for å varsle kunder om et mulig sikkerhetsproblem. Dette har potensiale til å ødelegge en liten bedrift fullstendig,” skriver IT-selskapet og tilføyer; “Våre digitale enheter er blitt smartere, det må vi også bli.

Symantec har forøvrig omdøpt Tingenes internett til Sårbahetens internett (Internet of Vulnerabilities).

Les også: Hvem hakket hakkebiffen?

internet_of_things_infographic-573x429

.

Sosialt trøbbel

Nye sosiale nettverk tiltrekke svindlere og kriminelle jo mer de vokser i popularitet, fastslår Symantec.

“Tenk, for eksemplel, på Instagram , som nå kan skilte av mer enn 130 millioner brukere . Småbedrifter vil gjerne bruke disse visuelle sosiale nettverkene til å dele bilder. videoer og drive kampanjer for å øke engasjementet rundt sine produkter. Men datakriminelle er i full ving med å utnytte denne trenden for å skaffe seg sensitiv informasjon,” advarer Symantec.

social-media-companies-573x419

 

Tre gode råd

Symantec har følgende tre råd til småbedrifter i 2014:

1. Vurdere om den informasjonen du samler inn om dine kunder strengt tatt er nødvendig. Vær åpen om hvorfor du samler inn visse data og hvordan du bruker dem. Det vil være med på å etablere et tillitsfullt forhold til dine kunder .

2. Tenk over hvor sensitiv informasjon er lagret og hvor tilgjengelig den er. Vær oppmerksom på den informasjonen som er lagre og tilgjengelig via alle bærbare enheter på arbeidsplassen og lag en policy for ansatte om hvilken elektronikk som kan brukes på arbeidsplassen og hvilke enheter som trenger tilgang til internettet.

3. Vurder nøye hvilke sosiale fellesskap som best passer deg og din merkevaren best før du oppretter kontoer på nye sosiale nettverk .

Les hele sammendraget hos Symantec.com.

Her er den siste utgaven av Symantec Intelligence rapport:

innholdspesialisten@frodehaukenes.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s