Kunsten å skape overraskende innhold

Som Paal Tarjei Aasheim påpekte i sin kommentar til Facebook’s 10-års jubileum i går blir tradisjonell reklame i stadig større grad ignorert. Skal reklamen fungere i dag må den være unik, nærmest genial, og den må gi mottakeren en ”wow”-opplevelse – en skikkelig overraskelse. Her er noen tips.

surprised-face

WOW !

Paal_Tarjei_Aasheim

”Nå som alle har blitt sine egne publisister, har folk nemlig blitt vesentlig mer (selv)opptatt. Hvis innholdet på én skjerm kjeder meg med generelt GPP, så kan jeg jo bare dukke ned i en annen skjerm med et mye mer spennende og relevant innhold. Dermed bidrar Facebook til at tradisjonell reklame har fått vesentlig mindre oppmerksomhet. Mens genial reklamen har fått en kanal hvor den kan deles og diskuteres, og dermed få større gjennomslagskraft,” sier Paal Tarjei Aasheim til Left Brain Marketing Blogg.

Skal du skape et innhold som virkelig røsker opp i omgivelsene er det første du må gjøre er å komme deg ut av den såkalte komfortsonen. Prøv å presse dine egne grenser,  forsøk å lage noe som går utover hva som kan forventes av deg.

En klok markedsfører har sagt: ”Prøv av og til å skrive noe som skremmer deg.”  Da kan du være rimelig sikker på at også andre vil heve øyebrynene!

Og ikke la noen negative kommentarer eller juridisk skremselspropaganda stoppe deg. Start med å teste ideen din i litt mindre skala. Når du er klar så hopper du bare i det!

følg nyhetsbildet

Selv om en aktuell hendelse ikke nødvendigvis er  relevant for din bransje så er en annerledes vinkling, en skarp kommentar eller en frekk bemerkning noe som lett kan skape engasjement blant ditt publikum.

bruk dramaturgi

Tenk på TV-programmer, filmer eller konserter. Dra ditt publikum inn i en historie og skape spenning.  Vanlige dramaturgiske virkemidler er ord, rytme, rim og melodi.

Forestill deg at innholdet du lager er en låt: Start med et ”gitarriff” som fenger, gli over i et vers, følg opp med et refreng (din melding), understrek igjen med gitarriffet, nytt vers og nytt refreng, osv.

lag friksjon

Vekk oppsikt med en litt kontroversiell påstand eller uttalelse. Ingen har vondt av å bli litt provosert – utfordret. Tenk som en stand-up komiker. Prøv å finne overraskende assosiasjoner.

Og husk! Det er ingenting som er mer populært i sosiale medier (eller i andre medier, for den saks skyld) enn sinne (”anger”) og sinte kommentarer. Garantert ekstra oppmerksomhet.

drit deg ut

Gjør feil og ikke vær redd for å drite deg ut. Du kan ikke alltid vite hvordan folk vil reagere på det du lage, så det er bare å prøve seg frem.  Noen folk vil like det du gjør, andre ikke. Og du kan være ganske sikker på at de forteller deg det!

LES MER @ Left Brain Marketing Blogg

LES OGSÅ:

innholdspesialisten@frodehaukenes.no

4 tanker på “Kunsten å skape overraskende innhold

  1. Tilbaketråkk: Kunsten å skape overraskende innhold | INNHOLDSPESIALISTEN

  2. Tilbaketråkk: Annonser kan også være godt innhold | INNHOLDSPESIALISTEN

  3. Tilbaketråkk: Reklameopprøret er i gang! | INNHOLDSPESIALISTEN

  4. Tilbaketråkk: Sannheten om digital markedsføring | INNHOLDSPESIALISTEN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s